Áfonyás túrós batyu

blog blogszemle

Régi és új étkek :: Első alkalommal végtam bele. Többé boltit nem veszek és arra bátorítok mindenkit, lepje meg ezzel a családját. Megéri.2,5 dkg vajat vagy margarint elmorzsolunk 40 dkg liszttel és 1 csipet sóval. Ehhez adunk 2 dl langyos tejetm 4 dkg porcukrot, 2 tojássárgája, 2 dkg friss elmorzsolt élesztő. Az…
Tovább Áfonyás túrós batyu

Sós-vajas kifli

blog blogszemle

Régi és új étkek :: Első alkalommal készítettem ilyen kiflit, nem is lett rossz.Alapanyagok: 50 dkg Bl55 liszt, 2 teaskánal só, 2 dl víz, 3 ek tejföl, 5 dkg olvasztott, de már kihűlt vaj,2,5 dkg elmorzsolt élesztő,  a tetejére én fekete himalája sót tettem (érdemes utána olvasni, egészségesebb).A himalája só…
Tovább Sós-vajas kifli

Füredi velős pirítós

blog blogszemle

Régi és új étkek :: Balatonfüred, nyár, szerelem, finom borok és persze a partra vezető úton az elengedhetetlen velős pirítós. De mit tegyünk, ha nincs még nyár, oly borongós a május és hidg mint napjainkban, közben pedig van egy üveg finom borunk és kedvesünk? Készítsük el a legendás füredi velős pirítóst otthon.2…
Tovább Füredi velős pirítós