Szilvás cobbler

blog blogszemle

ÍZcsiklandotó ::   Minden gyümölcs szezonbeindulása meglobogtatja a fantáziámat. Így van ez a szilvával is. Ha ráérek, szeretek kísérletezni a pepecselősebb sütikkel is, de leginkább a gyorsan összedobósakat kedvelem.Ez a szilvás cobbler is ilyen. A cobbler története jó régre, az Amerikába kivándorolt…
Tovább Szilvás cobbler

Csőben sült mediterrán cukkinitekercs

blog blogszemle

ÍZcsiklandotó ::  A mediterrán ízvilágot nagyon kedvelem. Az év bármely szakában készítek így fűszerezett ételeket, használom a mediterrán konyha hozzávalóit. A zöldség és hús, sajt kombinációkért különösen rajongok. Mivel manapság már egész évben kapható cukkini a nagyobb üzletekben, így ezt a csodafinom…
Tovább Csőben sült mediterrán cukkinitekercs

Sajtos-besameles cikória

blog blogszemle

ÍZcsiklandotó ::  A cikória a korszerű táplálkozás egyik meghatározó eleme, de a pótkávén kívül nagy általánosságban kevesen használják. Pedig magas rost és vitamintartalma miatt ősszel és télen igen kedvező a fogyasztása.Szerencsére hűvös helyen tárolva hetekig friss marad, így érdemes belőle nagyobb adagot…
Tovább Sajtos-besameles cikória

Egzotikus panna cotta

blog blogszemle

ÍZcsiklandotó ::  Panna cottát nem rég óta készítek, de már az első alkalommal magával ragadott. nem csak azért, mert nem kell sütni, hanem krémes, selymes állaga, hűvössége, variálhatósága miatt is.A panna cotta eredetileg tejszínnel készülő desszert, amire a neve is utal (főzött tejszínt jelent), de…
Tovább Egzotikus panna cotta

Ízes túrókrém cikória levélben tálalva

blog blogszemle

ÍZcsiklandotó ::  A cikória különleges növény, alakját, ízét tekintve. Ritkán kerül az asztalomra, de kivételesen gyönyörű példányokhoz jutottam, így (bár a családomban nem mindenkinek kedvence) mégis elhatároztam, megszerettetem mindenkivel, aki megkóstolja nálam. Mivel épp vendégeket vártam, gondoltam, itt az…
Tovább Ízes túrókrém cikória levélben tálalva